Експерти от Американската диабетическа асицоацията обясниха какви опасности крие COVID-19

...
 Експерти от Американската диабетическа асицоацията обясниха какви опасности крие COVID-19
Коментари Харесай

Стана ясно защо вирусът поваля диабетици

 

Експерти от Американската диабетическа асицоацията обясниха какви рискове крие COVID-19 за болните от диабет през профилирания уебсайт Medical Xpress.

Диабетиците не са застрашени от по-висок риск за заразяване с ковид, само че тези, които са се разболели получават спомагателни болести и затруднение на заболяването, твърди президентът на асоциацията Роберт Екъл, който е и създател на Центъра за надзор и профилактика на болесттите в Съединени американски щати. По негови данни повече от 10 % от инфектираните с ковид страдат от диабет.

Екъл прецизира, че високата смъртност на болните от диабет се дължи най-много на обостряне, в резултат на вируса, на сърдечните болести.

Медиците поучават диабетиците да съблюдават прецизно карантината и обществената изолираност, да си мият постоянно ръцете и да не си пипат лицето. При приемане в болница със признаци на ковид болните от диабет би трябвало да си носят всички нужни препарати, защото в някои от клиниките има недостиг на медикаменти, основно на инсулин.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР